2008/09/18

A cél: vissza a múltba

"Nem akarunk félni!" - ez volt a jelszava annak a Nyírpatományosi nagygyűlésnek, amit a városházán rendeztek meg a polgármester kezdeményezésével. 

Nyírpatományos lakóinak élete ugyanis rendkívűl zaklatottá vált az utóbbi időben. Először is, a demokrácia megjelenésével a lakosságnak azonnal komoly, addig szükségtelen szellemi feladatokat adott az élet: különböző pártok közül választaniuk kell, kiknek adják a hatalom gyakorlásának lehetőségét. "Nem volt az elég jó, amikor csak egy párt volt, vagy csak egy király? Minek bonyolítják az emberek életét, nincs elég bajunk nekünk?" - tették fel egyre többen és többen a kérdést a községben. "Úgy is valaki uralkodik fölöttünk, miért minket terhelnek azzal, hogy még ebben is mi válasszunk, miért nem élhetjük a saját életünket békésen, úgy, ahogy eddig!" - hangzanak az egyre elkeseredettebb nyírpatományosi lakosok panaszai. 

De ez még nem elég. Az egyre "fejlettebb" úthálózatnak köszönhetően egyre több és több gépjármű haladt át a városon. Aki lovaskocsival próbál menni, azt egyszerűen kiröhögik. A nyírpatományosi lakosság java része értetlenül áll a jelenség előtt. "Miért kényszerítenek minket arra, hogy gépjárművel járjunk, osztán meg elromlik, és fizethetjük a díjakat! Mibűl?!" - hangzik a panasz. És valóban, miért nem volt jó a ló?

 Ami a legnagyobb felháborodást keltette, az az amúgy is zavarbaejtő televízió mellett az Internet megjelenése volt a községházán. "Miért kell nekünk tudnunk hogy mi van a világ másik felében! Meg hogy ott hogy élnek emberek! Mi közünk van nekünk ehhez!" - hangzottak az egyre durvábban sértett nyírpaszományi lakosok jogos és érthető panaszai. A polgármester hozzátette, hogy az infláció, a konvertibilis valuta, illetve annak a feldolgozása, hogy eltérő bőrszínű emberek is élnek a Földön, olyan mérvű embertelen szellemi terhet ró a legtöbb nyírpaszományi lakosra, amit egy jó érzésű polgármester sem hagyhat a lakosságra hárulni.


"Ezek az emberek csak békésen szeretnének élni, úgy, ahogy eddig. Nagyon megijedtek az internettől, sokan a tv-t sem tudják rendesen kezelni, vagy az abban lévő eseményeket megfelelően értelmezni. Van aki mindent elhisz, van aki nem tudja megkülönböztetni az esti krimit a tv hiradótól vagy egy B kategóriás sci-fitől. Nyírpaszomány lakossága visszasírja azokat az időket, amikor még békés, kizsákmányolt jobbágyként az élet egyszerű volt, napszámosként a földesúrnak dolgozva nem kellett mindenféle csekkekkel postára rohangálni, ahol csak meglopják az embert. Így született meg a "Vissza a múltba" kezdeményezés, melyet Nyírpaszomány szinte teljes lakossága kitörő örömmel, egyhangúlag elfogadott." - ecsetelte boldogan Dermely László, Nyírpaszomány polgármestere. 

"Első körben elbarikádoztuk a városba vezető összes betonutat. Nem kell nekünk ugyanis gépjárműforgalom, meg idegenek! Ezek csak a bajt hozzák a falunkra. Tudom, "hivatalosan" városnak nevezik, de mi jobban szeretjük a falu kifejezést. Inkább legyünk mi a legnagyobb, legszebb falu, amire büszkék lehetünk, mint egy átlagos, ugynevezett "modern" város! Nem kell az nekünk! Másodsorban sikerült teljesen elvágnunk a faluba érkező összes áramvezetéket. Így végre visszatérhettünk a jó petroleumlámpához, aminek fényénél mindenki este tudja olvasni a Bibliát. Telefon, meg mobil nem kell, csak megzavarja az embereket, és az internetet meg a számítógépeket is ki lehetett vágni a szemétbe. Soha ilyen boldog embereket nem láttam még, ami azóta kialakult a faluban: mindenki boldogan szánt, vet, ekézik, arat. A falu fő-földesúrának nehéz, áldozatos szerepét egyelőre én látom el, a plébános úrral egyetemben, aki a nyájat tereli. Természetesen az állandóan imbolygó, kiszámíthatatlan forinttal is leszámoltunk, helyette a termények beszolgáltatásáért, amiket nekem lehet átadni, mindenki kap két réztallért. Napszámos fél réztallért kap. Ezeket én biztosítom. Természetesen, hagyományőrző jelleggel minden héten 5 réztallért át kell adni a plébános úrnak, mint egyházi adó, 10 réztallért pedig nekem kell visszaadni, amit újból kiosztok azoknak ugye, akik a falut védik az idegenektől. Amióta megadathatott nekünk az a dicsőség, hogy ismét a békebeli múltban élhetünk mindannyian, a mi községünk a legbüszkébb feudális falu Magyarországon! Reméljük sokan követik majd példánkat! Le a jövővel, le a modernitással!"

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó látni, hogy már Bicske is követi a jó példát!

Névtelen írta...

Ez a szar itt egy blog??? Hülyegyerek maszturbál nyilvánosan.

Névtelen írta...

Első névtelennek Bicske ügyében: b*szdmeg, én Bicskén éltem évekig, ne tudd meg milyen őrültek élnek ott, senki se komplett abban a faluban, én esküszöm... :-))

Madárijesztő Áruló írta...

BL-em, látod ezt?

Nem az a gond, hogy zsidó vagy - mert hát persze, hogy az vagy - hanem az, hogy hülye is.

Ez már így nem menő.

Téged még az entellektüel zsidó miliőből is kiutálnak, és rajtunk vered le a frusztrációdat?

Lúzer.