2010/06/16

Engedélyköteles Internet a vidékieknek?

Itt az ideje, hogy mindenféle szemforgatás, képmutatás nélkül kerek perec ki merjük mondani: A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban, egy feudális világban, feudális értékrend szerint élnek, az egyetlen dolog amit egy korhű középkori film forgatásához tennünk kell, hogy levetetjük a szántásban a parasztok lábáról a koreai gumicsizmát.

Egészen 2005-ig nagyjából jól megfért a vidék és a főváros egymással; bár a kultúrában, gazdagságban, szépségben, infrastruktúrában fényévekkel a vidék előtt járó fővárost mindig is divat volt a frusztrált parasztfalvak övezte kisebb-nagyobb tájvárosokban fikázni, ezeket a kritikákat egy jóérzésű pesti - hát még egy kultúrált budai - nagyvonalúan elengedte a füle mellett, esetleg finom mosolyra húzta a száját. "Pest zajos, büdös" - mondják gyakran azok a vidékiek, akik évente kétszer feljönne rokonlátogatóba és eljutnak esetleg a keleti vagy a nyugati pályaudvarig, hogy aztán néhány napon belül csalódottan és frusztráltan vonatozzanak vissza a tanyára. Egy jóérzésű pesti nem neveti ki, és nem is ítéli el ezeket a szerencsétlen, egyszerű gondolkodású vidékieket, hiszen egyrészt a legtöbb paraszt sohasem jut el Buda, a Rózsadomb és egyéb zöldövezeti, csendes, jó levegőjű, szép kilátással rendelkező utcáiba, így nem is tudhatják, hogy pest nem csak "zajos és büdös", másrészt a jóérzésű pesti tudja, hogy még a belvárosi zajjal és légszennyezettséggel járó problémák is messze eltörpülnek egy rendszeresen több ezer tonna állatszarral feltöltött több száz hektáros szántás mellett történő "élet" orrfacsaró bűze mellett. A városi, kultúrált ember egyszerűen csak feltekeri az ablakot és igyekszik gyorsan átállítani a klímát belső keringtetésűre, mielőtt akár csak az autópályán elsuhanva megközelíti az efféle vidéket.

2005-ben azonban egy tragikus, és sajnálatos fordulópont következett be Magyarországon; 5 évvel ezelőtt ugyanis a fejletlenségére, visszamaradottságára sokszor oly büszke vidék is tragikus módon eljutott arra a szintre, hogy a televiziókészülék mellé az internetet is bevezették a tanyasi, kisvárosi házakba.

A vidéki emberek felkészületlen elméjének találkozása az internettel azért is tragikus, mert a televízióval ellentétben nem csak maguknak mondogatják a mónika show után a kolbász és hagymaszagú megjegyzéseiket, hanem az új technológia interaktivitása miatt véleményüket sajnálatos módon sokszor megjegyzések formájában a fejlettebb, kifinomultabb kultúrával rendelkező városi ember számára is elérhetővé teszik.

"Redcap - 2010.06.16. 14:41:45 - Aranyos, ahogy meglepődik, hogy bizony az utcán megvernek embereket. Ez se sokat járt még vidéken, ahol simán agyonvernek, mer jó a dzsekid. Vagy megkéselnek, mer "mitnézel". Üdvözlöm önöket 2010 Magyarországán pesti buzikáim! Fáj, mi? Kár. Majd legközelebb nem az SZDSZ-re szavaztok."

Nem csoda hát, hogy a kisfasiszta pártok támogatottsága, a youtube-on népies zsidozó, cigányozó tömegek olyan nagy számban bukkantak fel az elmúlt években, sajnos, ennek elsődleges oka a vidéki internet penetráció. A kutya sem kíváncsi a kényelmes, budai vagy pesti villájában vagy lakásában arra, hogy a vidéki emberek hogyan túrják a földet, és mennyire utálják a cigányokat és a zsidókat. Sajnos, az internet segítségével a városi ember még inkább megdöbbenhet azon, micsoda szellemi sötétségben élnek a vidéki emberek, és micsoda betömhetetlen évszázados szakadék feszeng a főváros és a vidék között. Mégis, mit tehetünk? Sajnos, nem sokat. A vidéki emberek integrációjához, kiműveléséhez valószínűleg több generációnyi internet szocializáció szükséges majd. Addig is legyünk velük türelmesek és megértőek, és ha valahol dühödt, vidékies zsidózást vagy cigányozást látunk, csak csendben unlikeoljuk a kommentjüket, és reménykedjünk abban, hogy a tehénszartúró parasztjaink egy napon ráébrednek, hogy nekünk, városi értelmiségnek köszönhetik azt is, hogy tévéjük és most már internetjük is van otthon, amin keresztül most már szabadon szidhatják a cigányokat, a zsidókat, és persze a fővárosiakat is, a saját, nyomorúságos, tehénszarszagban leélt semmitmondó életük miatt.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Te nem vagy normális. Az egész blogod egy nagy szar. Jellemző, hogy zsidónak születtél, abból is a legaljasabb, leghótbutább fajtájából, így mindekit lebaszol, aki nem úgy gondolkodik, mint te és a parlamentből idén kiesett, elmebeteg sors- és fajtársaid. Szerencsére már nem vagytok sokan, mert kihalófélben vagytok, de senki nem siet a segítségetekre. Ott dögölj meg, ahol vagy! Te undorító köpedelem, te kozmopolita hülye!

Celtic írta...

Atyam, hoyg eddig ezt a blogot nem ismertem...Mibol maradtam ki :(

Névtelen írta...

"A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban"

"Egészen 2005-ig nagyjából jól megfért a vidék és a főváros egymással;"
Na most akkor döntsd el, hogy melyik!

"bár a kultúrában, gazdagságban, szépségben, infrastruktúrában fényévekkel a vidék előtt járó fővárost mindig is divat volt a frusztrált parasztfalvak övezte kisebb-nagyobb tájvárosokban fikázni"

Na akkor miért is Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa, és nem Butapest? (És azután amikor megjött a pesti slepp EKF-et szervezni, el is basztak-loptak mindent a magyasságos okos pöstiek. Köszi!)

Illető írta...

Hát ez kurvajó, Bölcs Lázadó!

Elmondom, hogy keveredtem ide: olvastam az indexen az új Quimby lemez kritikáját, erre megjelent ez a fasz Zabalint a tahóságaival. Ráklikkeltem a blogjára, és néhány perc szörnyülködés után a következő fogalmazódott meg bennem: baszki, de durva anyagok vannak már a parasztinterneten!
Erre látom, hogy van egy értelmes hozzászóló, te, szintén blogcímmel.

Nincs is a parasztkontenttel semmi baj, csak jó volna, ha előre jelezné valahogy a böngésző, így elkerülhető lenne az időpocsékolás, ha nem kimondottan trágyaturizmus céljából keresek buta és semmitmondó, bárdolatlan, olcsó, primitív szövegeket.

Szerintem megfelelő lenne, ha a böngésző címsora szarbarnára váltana, és a hangszóróból légyzümmögés és tehénbőgés hallatszana.

üdv

Illető

welshwiz írta...

Te nagyon hülye vagy, de legalább nevettem egy jót :D

Nem kevésbé primitív lenézni a vidékieket csak azért mert olyan életmódot folytatnak, mint amit a sok hozzád hasonló nímand harsog.

Névtelen írta...

Szépen megutáltatjátok magatokat ti zsidók, ügyes

Falusi paraszt írta...

Igen? A Névtelen hozzászólókhoz csatlakozva mondanám hogy a sok városi vasalthajú köcsög egy hetet nem bírna ki vidéken És még megkérdezném hogy mi a faszt ennél, ha mi nem lennénk? Jah hogy amúgy is azt eszel minden este

ÉN kérek elnézést.

Névtelen írta...

Az elmaradott vidék utcái nincsenek emberi húggyal és széklettel szennyezve, mint a híres pesti utcák. Kultúra nesze...
Egyébként meg fogyasszatok, urbánusok, fogyasszatok.... aztán majd jön a pofára esés! No nem baj, majd loptok ti is Téliszalámit mint bakáts elvtárs. LOL
Ennyi az agyad, amit ide leírtál te szerencsétlen!

Névtelen írta...

Azt hiszem, az ilyen lenéző fasztarisznyáknak, mint TE, komoly közük van ahhoz, hogy miért vándorolt ki az országból fél millió ember tíz-tizenegy év alatt.
Az elmaradott gondolkodás NÁLAD/NÁLATOK kezdődik TE GYÖKÉR!

Névtelen írta...

Azt hiszem, az ilyen lenéző fasztarisznyáknak, mint TE, komoly közük van ahhoz, hogy miért vándorolt ki az országból fél millió ember tíz-tizenegy év alatt.
Az elmaradott gondolkodás NÁLAD/NÁLATOK kezdődik TE GYÖKÉR!