2010/04/16

A Jobbik valódi támogatói


(Várközy Károly, Budapest) A kampánycsend időszakát megelőzően sokakat elgondolkodtatott, vajon mennyi befektetést eszközölnek az adott pártok, valamint ami méginkább többeket érdekelt, az a pártkampányok finanszírozásának forrásai. A nagyobb pártoktól már sajnos megszokhattuk hogy átláthatatlan kampányfinanszírozási rendszereik forrásaira - melyek sokszor a törvényben előírt normákat többszörösen és látványosan túlszárnyalják - rendszerint nem derül fény. De mi a helyzet az új belépőkkel, a friss, kis pártokkal? Vajon ők is ezen az úton indulnak el? A válasz nem váratott sokáig magára: egy egészen váratlan helyről, az Esztétikai Helyreállító és Szépészeti Plasztikai Sebészet munkatársától kaptunk segítséget a helyzet megértéséhez: Dr. Szényi Lajos legfrisebb nyilatkozata ugyanis racionális, érthető módon ad tájékoztatást a kisebb pártok támogatási struktúrájának megértéséhez.

- A rendszer vitathatatlanul az EHSZP új marketing igazgatójának, a rendkívűl tehetséges és ambíciózus Straub Mónikának köszönhetjük. Mónika 4 évet töltött a New York-i Stern Business Schoolban, majd a Mesterdiploma megszerzése után 3 év szakmai gyakorlatot szerzett olyan nagy cégek és brandek promotálásával mint a Shell, a Time Warner, vagy akár a Wall Street Journal. - fogalmaz Dr. Szényi Lajos, az Esztétikai Helyreállító és Szépészeti Plasztikai Sebészet (EHSZP) munkatársa.

Straub Mónika három éve költözött vissza Magyarországra. Nyilvánosan elérhető életrajzában az alábbiak szerint fogalmaz: "Tanulmányaim során rengeteget olvastam a különböző nemzeti napilapokat, úgysmint a [lista eltávolítva - a szerk.]. Három évvel ezelőtt határoztam el, hogy nem csak szavakkal, de tettekkel is tennem kell valamit a hazámért. Különösen a Jobbik megerősödését látva tudtam, hogy ez az a pont, amikor haza kell költöznöm. Nem beszélve az adott helyzetben kibontakozó remek üzleti lehetőségről, melynek alapjai már az egyetemi évek alatt körvonalazódtak bennem."

- Mónika üstökösként robbant be az EHSZP marketing osztájának élére, és mondhatni, mindent a feje tetejére állított! - mondja ma már nevetve Dr. Szényi Lajos. - Radikális elképzeléseit gyakorlatilag senki sem támogatta a bizottságban, de rámenősségével, határozottságával, valamint kijelentésével, miszerint gyakorlatilag semmiféle fizetésre nem tart igényt, csupán az általa elképzelt profitábilis üzletekből tart igényt némi sikerdíjra, mindannyiunkat meggyőzött. Nem volt vesztenivalónk, egy próbát megért a fiatal tehetséget kibontakozni hagyni. Tiszteletreméltónak tartottuk hogy hazajött Magyarországra, és nem külföldön, hanem itthon akart valamit tenni az emberekért.

- Mégis megrökönyödve fogadtuk, amikor bejelentette, hogy nekünk a Jobbikot kell támogatnunk - emlékszik vissza Dr. Szényi Lajos. - Úgy gondoltuk, hogy az EHSZP-nek nincs helye a politikai palettán: Pácienseinket pártállástól, politikai ideológiától függetlenül ugyanúgy kell kezelnünk. De Mónika nem adta fel, és végülis egy hét után a bizottság tagjai közül már senki sem ellenkezett. Megértettük, hogy a Jobbik támogatásával gyakorlatilag társaságunk is olyan promócióhoz jut, ami azonnal, a választások kimenetelétől függetlenül megtérülnek! Végülis társaságunk tagjai közül közel 93 sebész, és 14 klinika szavazta meg a támogatást, a támogatás összegéről pedig néhány napon belül döntöttünk. 2006 októberét írtuk ekkor.

- A Jobbik támogatásába fektetett összegek gyakorlatilag hónapok alatt térültek meg. És mindez egyetlen újsághírdetés, vagy óriásplakát nélkül! Ma már tudjuk, hogy jól döntöttünk. A Jobbik folyamatos, egyre agresszívabb kampányaihoz sokszor nem csak anyagi, de esetenként technikai segítséget is (logisztika, hangosítás, stb) biztosítottunk. Ennek hála, a folyamatos, egyre erőteljesebb és provokatívabb zsidózás és cigányozás következtében gyakorlatilag a harmadik hónap végére megtriplázódott a kissé görbe, vagy kampós orrú páciensek száma szinte az összes klinikánkon és magánrendelőnkben. Természetesen nem csak zsidók jöttek hozzánk orrplasztikára, de azt hiszem sikerült elérnünk azt, hogy ma Magyarországon ne legyen jó érzés görbe, vagy púpos orral az utcára menni. Jelenleg van olyan orvosunk, aki napi 3 műtétet végez el, és így is több hónapos előjegyzés van nála, mert nem győzi teljesíteni a megrendeléseket. Sajnos, a kapkodásnak sokszor meg is van az eredménye: sok páciens orrát más sebészeknek kell korrigálniuk, ha a nagy kapkodásban nem sikerül elsőre teljesen "magyarosítani", kissé bumszli, krumpliszerűvé alakítani az orrhátat, mely jóval szélesebb körben elfogadottabb hazánkban. Nem titok az sem, hogy számos közszereplő, politikus társadalmi szerepvállalása ezek nélkül a modern esztétikai beavatkozások nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna Magyarországon.


- Kampányunk egyik kiemelkedő pontja volt a Youtube-on is elérhető videó, melyben egy beépített statisztánk egy tüntetés alkalmával az "Operáltasd meg az orrodat" felkiáltást üvöltötte be jól hallhatóan minden létező kameraállásba. A rákövetkező héten gyakorlatilag égtek a telefonvonalak a rendelőkben. Az amerikai marketingmódszerek és a Jobbik támogatása az EHSZP megalakulása óta történt legjobb befektetése volt. Nem titok, hogy már dolgozunk a Vitiligo(tm) kezelések honosításán és a megfelelő orvosi berendezések beszerzésén, mellyel a kissé sötétebb bőrű páciensek bőrét tehetjük kissé világosabb, esztétikusabb árnyalatúvá, számos pszichológiai problémától mentesítve ezáltal őket, azonban a kezelések csak a műszerek bevizsgálása és az engedélyeztetés után indulhatnak meg, várhatóan már 2011 első negyedévében.

Dr. Szényi Lajos, az Esztétikai Helyreállító és Szépészeti Plasztikai Sebészet (EHSZP) munkatársaként a választási kampánycsend lezártát következően, az EHSZP beleegyezésével nyilatkozott. Az interjút Várközy Károly készítette.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na és mi van a fityma visszavarrással?
Én úgy hallottam, hogy a Jobbik a gárdával és a csendőrséggel, ellenőrző-áteresztő pontok felállítását tervezi, amelyek feladata a polgárok fitymaellenőrzése lenne. Aki nem tudja igazolni, hogy orvosilag indokolt beavatkozás következtében szenved fitymahiányban az egy potenciális magyargyűlölőket nyilvántartó adatbázisba kerül.
Úgy tudom, Graboplaszt egy-két klinikával már érintkezésbe lépett, mint valósághű műfitymagarnitúra-szállító.

Névtelen írta...

A nickednek kb. annyi igazságtartalma van mint ennek az írásnak...

Névtelen írta...

Úgy van ő a bölcsességgel, mint Mózes a szerénységgel... leírta magáról a Tórában, hogy ő volt a legszerényebb egész Izraelben :-)

Na ez a BL meg ugyanígy a legbölcsebb... ;-)

Névtelen írta...

:))))
Provokatív, vicces!
Aki felveszi, magára vessen.